.

Wat als ik twijfel heb bij het thuiswerken?

 

Thuiswerken is heel anders dan werken op kantoor. Je bent ver van je collega's en je leidinggevende zit ook op afstand. Wanneer je toch moeite hebt met het thuiswerken en het waarmaken van alle verwachtingen die ook thuis op je schouders rusten, kan het goed zijn om contact met je leidinggevende te zoeken. Alleen hoe doe je dat? Esther Uitman-van der Leest, coach in ontwikkelings- en loopbaantrajecten en eigenaar van L'Estro armonico kan je helpen om manieren te vinden het contact te leggen en je draai te vinden in het thuiswerken.

Het “nieuwe normaal”

Dit jaar ging alles anders dan anders. Thuiswerken werd voor veel mensen het nieuwe normaal. Forenzen, gezamenlijke lunches en vergaderingen maakten plaats voor videobellen, eigen lunches en korte wandelingetjes. Tussen je eigen spulletjes aan de slag gaan, is niet iets waar je zomaar ineens aan gewend bent. Het vraagt meer energie om geconcentreerd bezig te kunnen blijven en vanuit je eigen omgeving, toch de hele dag aan je werk te besteden.

Afleidingen en storingen

Het werkt thuis heel anders dan op kantoor. Afleiding ligt overal op de loer: niemand die het doorheeft wanneer je iets later begint, iets langer luncht of wat te lang in de middag aan het wandelen bent. Je kunt tussendoor ook best een was aanzetten of vaker naar de keuken lopen om een kopje koffie te pakken. Ook ben je vaak niet de enige thuis. Je partner en/of kind(eren) vragen ook aandacht van je. Het zijn allemaal afleidingen en storingen die van je gewone werktijd af gaan. Bovendien mis je gewoon de oude werksituatie, die je thuis niet zomaar anders kunt creëren. De korte gesprekken bij het koffieapparaat, de gezamenlijke lunches en alleen al het af en toe je huis uit zijn. Ook een groot verschil: je leidinggevende zit nu op afstand.

Leidinggeven aan een thuiswerkend team

Het is voor een leidinggevende ook geen gemakkelijke tijd. Het hele team zit immers thuis. Je hebt wel door dat alles rolt en iedereen vanuit huis bezig is, maar toch schept het afstand. Problemen zijn minder snel te signaleren en je kunt minder overzicht houden over wat er gebeurt. Het vraagt om een hele andere stijl van leiderschap. Je moet erop leren vertrouwen dat je werknemers thuis aan de slag zijn en hun werk ook goed kunnen uitvoeren. Er bovenop zitten vanuit huis gaat immers toch niet lukken.

Steun bij het thuiswerken

Het is niet altijd gemakkelijk om je daar bij neer te leggen. Je hebt natuurlijk je verantwoordelijkheidsgevoel naar je team en leidinggevende toe. En als je taken niet gedaan zijn op het moment dat ze klaar hadden moeten zijn, wordt jij erop aangekeken. Dat gevoel blijft hierdoor bij het thuiswerken altijd boven je hoofd hangen. Soms heb je hierbij wat steun nodig. Als is het alleen maar de bevestiging dat je goed bezig bent en doet wat je kunt, gezien de situatie. Hoe kun je hier mee omgaan?

Op tijd ingrijpen

Het beste is om contact te zoeken met je leidinggevende. Leg hierbij alles op tafel. In de meeste gevallen zijn leidinggevenden bereid om mee te werken en samen met jou naar oplossingen te zoeken. Esther Uitman-van der Leest heeft als een van haar expertises het begeleiden van mensen in hun loopbaantraject, waar ook het contact met leidinggevenden bij hoort. 'Elke leidinggevende is anders. De een vindt het geen probleem als je dit aankaart, maar de ander kan toch anders reageren dan wat jij prettig vindt. Het is goed om toch het gesprek aan te gaan over je situatie en de verwachtingen van jouw leidinggevende. Het is belangrijk om op tijd aan de bel te trekken en aan te geven wat er goed gaat en waar je hulp bij kunt gebruiken. Dat is echt helemaal oké om te doen. Je kunt beter op tijd ingrijpen en leren aan welke knop je moet draaien, dan om in verzuim te raken. Daarmee is het bedrijf natuurlijk alleen maar nog verder van huis!'

En wat betreft de leidinggevenden die op dit moment het hoofd moeten bieden aan overzicht bewaken in een tijd van afstand? Ook daar geldt hetzelfde voor! Ga het gesprek aan als je merkt dat overzicht en contact houden lastig beginnen te worden. Ook dat is juist uitstekend om te onderkennen én er (soms heel snel en kort) mee aan de slag te gaan. Want dat draagt ten volle bij aan het slagvaardig en toekomstgericht blijven werken van jezelf én jouw team. Benieuwd naar hoe Esther jou kan helpen? Neem dan hier contact met haar op.