.

Bouw op een stevig fundament, óók in het nieuwe jaar!

Nieuwsgierigheid naar jezelf en naar de ander is de sleutel tot het succes van een geslaagde training. Dat werd mij opnieuw duidelijk na twee verschillende teamtrainingen in een totaal andere setting, maar bij dezelfde organisatie. Terugkijkend naar het afgelopen jaar, kreeg ik door deze beide ervaringen weer de bevestiging dat het fundament op orde moet zijn, voordat je in veiligheid duurzaam kunt gaan bouwen. Dát moet dus ook voor 2019 het uitgangspunt zijn!

“Hoe kunnen twee tweedaagsen voor mij zó verschillen en toch beide waardevol zijn?”. Dit vraagt de domeinleider zich af na zijn tweede tweedaagse training in drie maanden tijd. De eerste had hij samen met zijn eigen team als leidinggevende gevolgd, de tweede als teamlid van het MT. En ja, hoe verschillend én waardevol waren deze twee bijeenkomsten geweest. Voor hem én voor mij!

Bekneld door pijn uit verleden

Sinds een jaar geeft hij leiding aan een team dat hij ‘verweesd' en met veel pijn uit het verleden heeft aangetroffen. Die pijn en dat verleden van zijn team beknellen hem in het ontwikkelen van zijn team en zijn leiderschap. Als MT-lid wordt hij echter wél uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen en in te zetten voor de groei van de sector.

Wees nieuwsgierig

Tijdens de trainingsdagen gaan we met het team de diepte in. Ik stimuleer de medewerkers om nieuwsgierig te zijn naar zichzelf en naar elkaar. De kwartjes die dan vallen, dat vind ik prachtig om te zien. Op zo’n moment weet ik dat zij de kern van hun samenwerking te pakken hebben. Vanaf daar kunnen we samen verder gaan bouwen aan een stevig fundament voor de toekomst.

Dit raakt me

De domeinleider ziet door de training met zijn team opeens scherp wat hem belemmert om goed te kunnen sturen in het belang van zijn medewerkers én de organisatie. Daardoor weet hij waar zijn leiderschap een kracht tot wezenlijke verandering van zijn team kan zijn. Het raakt me dat dit zijn grootste inzicht is na twee tweedaagsen in zo’n totaal andere context. Dat is vanuit je eigen kracht naar echt leiderschap kunnen komen, als mens én als leidinggevende.

Wat is een veilige omgeving?

“Je hebt in alle veiligheid een leersituatie geboden. Het helpt mij en het Team om vooruit te komen!”, was de volgende feedback. Ook die uitspraak raakt me.

Ik weet wat er speelt in dit team. Veiligheid lijkt aan de oppervlakte aanwezig, maar in de onderstroom gebeurt nog zo veel dat juist niet bijdraagt aan die veiligheid. Door mijn aanpak, met een zachte hand en waar nodig met een kritische noot, heeft het team elkaar echt beter leren kennen. Ze zijn zich bewust geworden van hun eigen onbewuste drijfveren en hun onbewuste natuurlijke kracht. Als individu én gezamenlijk, als team. Ze beseffen nu volledig hoe ze mét elkaar veiligheid kunnen creëren, waardoor groei mogelijk wordt. Wat is zulke feedback dan een geweldige bevestiging dat wat ik doe daaraan bijdraagt!

Verander het gevoel van onmacht om het anders te gaan doen te naar de kracht om het ook écht te gaan doen.

Wíl je het anders?

Misschien herken je het bovenstaande uit je eigen organisatie of team:

  • er lijkt veiligheid te zijn, maar toch ontwikkelen mensen en teams zich niet?
  • we maken afspraken, maar er zijn altijd mensen die daar niet in mee kunnen komen?
  • teams dragen te veel pijn mee uit het verleden om door te ontwikkelen?

Als je als persoon of team met mij aan het werk gaat, krijg je de inzichten om dingen anders aan te pakken. Met die inzichten verandert het gevoel van onmacht om het anders te gaan doen te naar de kracht om het ook écht te gaan doen. Samen werken aan een nieuw, krachtig fundament, waarop je stevig verder kunt bouwen.

Want wíl je het anders? Dóe het dan anders! Ik werk óók in 2019 graag met je samen om dat te bereiken.

Dóe het dan anders!

Als je je aangesproken voelt door deze blog, neem dan vooral contact op om bij een kop koffie of thee vrijblijvend kennis te maken. Stuur een bericht via www.lestro.nl/contact of een mailtje naar post@lestro.nl. Je krijgt binnen 24 uur antwoord.