.

team- en organisatieontwikkeling

VAN WERKDRUK NAAR WERKPLEZIER

Door middel van een speciale aanpak, ontwikkeld vanuit de organisatie 5 Sterren Werkplezier, komen teams en organisaties tot het inzicht dat DE werkdruk niet bestaat. Wél komt er in een workshop van 1 dagdeel razendsnel inzicht dat we werkdruk allemaal op onze eigen manier ervaren. Maar hoe buig je de ervaren werkdruk weer om naar werkplezier? In de basisworkshop 5SterrenWerkplezier leert een team, organisatie of samenwerkingsverband via 5 strategieën tot een duurzame, positieve en energiegevende verandering te komen. Door inzicht te krijgen in de energievreters en energiegevers én het inzicht dat er veel meer oplossingen blijken te zijn om echte verandering te maken, ontstaat er een nieuwe, positieve energie die bijdraagt aan het succes van het team, de organisatie of samenwerkingsverband. 

Deze basisworkshop geeft tevens inzicht in de onderwerpen waar een team op dieperliggend niveau aan heeft te werken. Een verder vervolg wordt altijd in samenspraak met de opdrachtgever vormgegeven in nauwkeurig maatwerk. 

De deskundigheid van Esther Uitman-van der Leest gaat verder dan het individu, maar het individu is áltijd de basis van elke team- of organisatieontwikkeling 

DUURZAME VERANDERING VANUIT DE NATUUR VAN HET TEAM OF DE ORGANISATIE

Vanuit de individuele ACT®-meting wordt de ACT®-teammeting samengesteld. Daarmee krijgen de leidinggevende en het team inzicht in de echte kracht van het team en de ontwikkelmogelijkheden, maar ook de belemmeringen die de teamverhoudingen kunnen verstoren. 

Tijdens een teamtweedaagse begeleidt Esther het team - de teamleden en de leidinggevende - in het ontdekken van de onbewuste drijfveren waarop het team drijft, de echte kracht van het team. De individuele metingen zijn de basis van de teamtraining. Nieuwsgierigheid naar jezelf en naar elkaar is de sleutel tot het succes van de training. In twee dagen tijd ontwikkelt het team zich tot een team met een veel grotere slagkracht en daadkracht dan voorheen! Nieuwe teams, oude teams, grote of kleine teams, elk samenwerkingsverband zal krachtiger en sterker met een vastomlijnd Plan van Aanpak verder gaan. In minimaal drie teamsessies ná de teamtweedaagse borgen we samen de inzichten en resultaten van de teamtweedaagse.

Voor meer informatie en/of de aanvraag van een teamtraject of organisatieadvies, neem dan vooral contact op via het contactformulier!

Klik hier voor een voorbeeldrapportage van ACT® Team

Esther begeleidt leidinggevenden, directies en besturen in de ontwikkeling naar een organisatie waar Werkplezier en Aandacht voor de mens achter de werknemer centraal staan